Επιμέλεια Κικη Τσεκούρα, medlabnews.gr
H προετοιμασία του γιορτινούΠασχαλινού γεύματος απαιτεί μεγάλη προσοχή, στην συντήρηση και στο μαγείρεματων διαφορετικών πιάτων προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες με την υγεία,των όσων τα φάνε. Tα πιο συχνά προβλήματα υγείας που καταγράφονται τις μέρες μετά την Ανάσταση είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές και φυσικά ακολουθεί η δυσπεψία.
- Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο, ιδίως τα εντόσθια,που είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες, εκτός ψυγείου.
- Να πλένετε και να μαγειρεύετε το κρέας και το ψάρι επαρκώς, χωρίς προσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών και άλατος.
- Να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν και μετά το μαγείρευμα
- Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύκαλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.
- Τα αυγάσυντηρούνται στις αυγοθήκεςτου ψυγείου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Τα αυγά δεν πρέπει ναπλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, διότι με το πλύσιμοαφαιρείται η εξωτερική μεμβράνη τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους, κατά τοχρόνο συντήρησης.
- Απαιτείται καλό βράσιμο ήψήσιμο.
- Όταν το καθαρίζουμε το αυγό ανδιαπιστώσουμε ξινή γεύση, δυσάρεστη ή ασυνήθιστη μυρωδιά, το ασπράδι είναιχρωματισμένο πρέπει να το πετάξουμε.
- Προσοχή στα σοκολατένια αυγά,Διαβάστε την ετικέτα για να διαπιστώσετε αν είναι αληθινή σοκολάτα ή απομίμησητης και φυσικά την ημερομηνία λήξης
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου