Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Σημαντική υπεροχή στη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας προσφέρει το Ultibro Breezhaler και το Seebri Breezhaler σε ασθενείς με ΧΑΠ
Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και την αντιμετώπιση της Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS). Οι κλινικές μελέτες LANTERN, QUANTIFY και GLISTEN παρουσίασαν σημαντικά ευρήματα για τη νόσο, τα οποία συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη διαχείρισή της.
Σύμφωνα με τη μελέτη LANTERN, διαπιστώθηκε ότι σε ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή ΧΑΠ και χωρίς ιστορικό μέτριας ή σοβαρής παρόξυνσης κατά το προηγούμενο έτος, το άπαξ ημερησίως διπλό βρογχοδιασταλτικό Ultibro Breezhaler (σταθερός συνδυασμός ινδακατερόλης & γλυκοπυρρονίου) βελτίωσε σημαντικά την πνευμονική λειτουργία. Επιπροσθέτως, το Ultibro Breezhaler απέδειξε την ανωτερότητά του έναντι του δις ημερησίως σταθερού συνδυασμού με εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές.
Αναλύσεις από τη μελέτη QUANTIFY απέδειξαν ότι το Ultibro Breezhaler βελτίωσε σημαντικά τόσο την πνευμονική λειτουργία όσο και τη δύσπνοια ασθενών με μέτρια ως σοβαρή ΧΑΠ, σε σύγκριση με το συνδυασμό τιοτροπίου και φορμοτερόλης. Επίσης, έδειξε και σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ΧΑΠ.
Τα δεδομένα από τη μελέτη GLISTEN επέδειξαν ότι το Seebri Breezhaler (βρωμιούχο γλυκοπυρρόνιο) όταν προστέθηκε στο σταθερό συνδυασμό με εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές (LABA/ICS), παρείχε σημαντική βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, στην ποιότητα ζωής και στη χρήση ανακουφιστικής θεραπείας σε ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή ΧΑΠ, σε σύγκριση με το LABA/ICS σε μονοθεραπεία.
Η ΧΑΠ επηρεάζει περίπου 210 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και προβλέπεται να είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου μέχρι το 2020. Είναι προοδευτική (συνήθως επιδεινώνεται στην πορεία του χρόνου) και απειλητική για τη ζωή νόσος. Η ΧΑΠ δυσχεραίνει την αναπνοή και τα συμπτώματά της έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στη καθημερινότητα (δηλαδή περιορισμός των δραστηριοτήτων, μειωμένη κινητικότητα) και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Παλαιότερα θεωρείτο νόσος των ηλικιωμένων, αλλά τα νεότερα δεδομένα αποδεικνύουν ότι το 50% των ατόμων με ΧΑΠ σήμερα είναι κάτω των 65 ετών, σε παραγωγικές ακόμα ηλικίες, με αποτέλεσμα την αύξηση των απουσιών από την εργασία και τη μείωση της λειτουργικότητάς τους. Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση της νόσου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς με ΧΑΠ να ζήσουν καλύτερα.
Related Posts
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καταρράκτη και σπιρομετρήσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καταρράκτη σε άτομα άνω των 55 ετών κ...
Συναγερμός στα νοσοκομεία του Λονδίνου -Προετοίμασαν θεραπείες για δηλητηρίαση με υδροκυάνιο
Η φωτιά στον πύργο Grenfell σήμανε συναγερμό στα νοσοκομεία του Λονδίν...
Το Ceritinib στη θεραπεία πρώτης γραμμής σε ALK θετικό προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.grΤο Ceritinib είναι ένας από του στόμ...
Η συσκευή εισπνοής για τις θεραπείες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) της Novartis σχετίζεται με λιγότερα κρίσιμα λάθη κατά τον χειρισμό σε σχέση με άλλες συσκευές
Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) εκτιμάται ότι επηρεάζει 210 ...
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονικής Υπέρτασης
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Πνευμονικής Υπέρτασης (Ε.Ε.Μ.Π.Υ.) οργανών...
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονικής Υπέρτασης
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Πνευμονικής Υπέρτασης (Ε.Ε.Μ.Π.Υ.) οργανών...
Ποιες παθήσεις αποκαλύπτει το χρώμα που παίρνει το δέρμα σας;
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr Το δέρμα ...
Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και Αντικαπνιστική Εκστρατεία «Δεν καπνίζω. Επιλέγω τη Ζωή!!!»
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών&...
Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου
Πρόγραμμα πρώιμης διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής ΠνευμονοπάθειαςΠαρασκ...
Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου
Πρόγραμμα πρώιμης διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής ΠνευμονοπάθειαςΠαρασκ...
- Blogger Comments
- Facebook Comments
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου