728x90 AdSpace

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΠΑΚΟΕ: Ημέρα Ντροπής και όχι Γιορτής η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος




ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗΣ 

Εκδηλώσεις του ΠΑΚΟΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Περίπτερο 1:Γραμματεία εκδηλώσεων και έκθεση φωτογραφίας από την ιστορία του ΠΑΚΟΕ με πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του.
Περίπτερο 2: Παρτέρια για να φυτεύσουν διάφορα φυτά οι μικροί μας φίλοι . Δρώμενα για παιδιά κατασκευές παιχνίδι και προβληματισμοί για την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων.
Περίπτερο 3:Εργαστήριο αναλύσεων για μικρόβια σε νερά (θαλάσσιο, πόσιμο κ.λ.π.) ώστε οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι να μάθουν την διαδικασία των αναλύσεων.
Το ωράριο λειτουργίας των περιπτέρων θα είναι 10:00-22:00. 





To ΠΑΚΟΕ διακηρύσσει, καταγγέλλει και αναγγέλλει τα παρακάτω

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ

Νωπά ακόµη τα σηµάδια της τραγωδίας στο Νεπάλ, των ακραίων καιρικών φαινοµένων στις ΗΠΑ και της Ευρώπης δείχνουν την ανεξέλεγκτη και κακή δοµή του κεφαλαίου στον πλανήτη µε τις πολλαπλές επιπτώσεις στον άνθρωπο. 
H καταστροφή πολύ µεγάλης θαλάσσιας περιοχής εξ` αιτίας  της διαρροής πετρελαιοειδών  στον πλανήτη, έδειξε πόσο είµαστεεξαρτηµένοι από τα τεράστια οικονοµικά τραστ όπως αυτό της ΒΡ, της Φουκοσίµα και της Οκλαχόµα.
Όταν µόλις το 0.1% του πληθυσµού της γης έχουν στη διάρκεια της ζωής τους ασχοληθεί ευκαιριακά µε τον εθελοντισµό, όταν ο µισόςπληθυσµός της γης είναι στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, όταν στην Κεντρική Αφρική θερίζουν το έιτζ, η πολιοµυελίτιδα, η  σύφιλης και βλεννόρροια, όταν οι ρυθµοί της ερηµοποίησης τρέχουν µε 5 –7% κάθε χρόνο  - ιδιαίτερα στη ζώνη Σάχελ, όταν η στάθµη  των θαλασσινών νερών ανεβαίνει επικίνδυνα µε αποτέλεσµα να υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να εξαφανισθούν πόλεις µε ιστορία εκατοντάδων χρόνων, όταν το φαινόµενο του θερµοκηπίου ολοένα γίνεται εφιάλτης, όταν µάστιγες όπως ο καρκίνος, το έιτζ και οι καρδιοπάθειες διάνυσαν µια χιλιετία και µπήκαν ακάθεκτες στην επόµενη, όταν... όταν... όταν τα αισιόδοξα µηνύµατα  από την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γενετικού κώδικα µάλλον θα χρησιµοποιηθούν χωρίς δεοντολογία από elite κοινωνίες για εφαρµογές σε βάρος δισεκατοµµυρίων ανθρώπων, όταν το γάλα και το βούτυρο στον βορρά πετιέται και άνθρωποι του νότου πεθαίνουν από ασιτία,  ο homo sapiens industrialis (βιοµηχανικόςάνθρωπος) να µη αυτοαποκαλείται  άνθρωπος (άνω θρώσκων), αλλά κάτθρωπος και να ντρέπεται γι’ αυτή του την ύπαρξη στον πλανήτη, που δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τον δανείστηκε  από τις προηγούµενες γενεές και τον υποθηκεύει διαρκώς για τις επόµενες.

ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗ

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε.
Στις 16 Ιουνίου κλείνουν τριάντα εφτά (38) χρόνια λειτουργίας του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ».
Το ΠΑΚΟΕ ξεκίνησε το 1979 µε τα ερευνητικά του προγράµµατα δίνοντας µέσα από τον Τύπο συνεχώς στο λαό αποτελέσµατα ερευνών, γιατί πίστευε και πιστεύει ότι έρευνες που δεν δίνονται στο λαό για την ενηµέρωσή του δεν βοηθούν την κοινωνική πρόοδο, αλλά δηµιουργούντέλµα στην ποιότητα ζωής και µακροπρόθεσµα αποτελούν τροχοπέδη για την ευηµερία του λαού.
υστυχώς το ΠΑΚΟΕ ήταν ο πρώτος φορέας που, δηµόσια και µε δικά του στοιχεία, µίλησε για το φωτοχηµικό νέφος της Αθήνας (1979)  που το αγνοούσαν τελείως.
Από την ίδρυσή του ως σήµερα, το ΠΑΚΟΕ έχει οργανώσει και παρευρεθεί σε δεκάδες δηµόσιες εκδηλώσεις, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές διαµαρτυρίας για το φωτοχηµικό µανιτάρι και συγχρόνως, έδωσε πολλές δικαστικές µάχες για την υπεράσπιση του δικαιώµατος της προφύλαξης της υγείας των πολιτών  των µεγάλωνµας πόλεων.  
Με τις επεµβάσεις, τις πιέσεις και τις έγκυρες ανακοινώσεις  του ΠΑΚΟΕ προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, διαφύλαξε και  προασπίστηκε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και έτρεψε πολλές φορές τον ρου των γεγονότων από τις  ζηµιογόνες αποφάσεις σε βάρος  του φυσικού µας περιβάλλοντος.  
Οι ερευνητικές δραστηριότητες του ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, εκ των οποίων κυριότερες κατά κατηγορίες και τόπο είναι:

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

1. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Στις περιοχές: Πειραιά, ∆ραπετσώνα, Νίκαια, Μαρκόπουλο Αττικής, Άγιοι Ανάργυροι, Ρέντης, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Βόλος, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Εύοσµος, Κέρκυρα, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Ταύρος, Χολαργός, Πτολεµαΐδα, Μεγαλόπολη, ΚρυονέριΆµφισσα, Μήλος, Ολυµπιάδα Χαλκιδικής, ενώ καθηµερινά σε σηµεία της Αθήνας και του Πειραιά κάνει µετρήσεις για τη συχνότητα εµφάνισης του φωτοχηµικούκαι όχι µόνο νέφους και και το ύψος συγκέντρωσης των βασικών ρυπαντών.





2. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ
Για  τριάντα έξι (38) συνεχή  καλοκαίρια, µετρήσεις σε ολόκληρο το Σαρωνικό, Κορινθιακό και Ευβοϊκό.
  Σε όλες τις πόλεις της Κρήτης.
  Στη Μυτιλήνη στον κόλπο της Γέρας.
  Στον Πατραϊκό,  Παγασητικό και Μαλιακό  κόλπο.
  Στον κόλπο Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αστακού, Νάξου, Ολυµπιάδας Χαλκιδικής, Μήλου, Ζακύνθου κ.λπ.
3. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΕΡΕΥΝΕΣ
Πειραιάς (για την επίδραση της ρύπανσης στη θνησιµότητα των κατοίκων).
Νίκαια και Κερατσίνι (σε 200 παιδιά για συγκεντρώσεις µολύβδου στο αίµα και ηπατίτιδα).
Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας ( σε 75 παιδιά, γενικές αιµατολογικέςεξετάσεις, ηπατικές δοκιµασίες και συγκεντρώσεις µολύβδου στο αίµα).
Ταύρος  (σε 50 παιδιά, γενικές αιµατολογικές εξετάσεις για µόλυβδο).
4. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
 Μύτικας, χοιροστάσιο Βέρρη.
 Κύµη, χοιροστάσιο «Πλατάνας» Ευβοίας.
 Μαραθώνας, χοιροστάσιο « Μαραθώνα».
 Μυτιλήνη, βυρσοδεψείο Σουρλάγκα.
 Άγιοι Θεόδωροι, ∆ιυλιστήρια Βαρδινογιάννη.
 Ελευσίνα, ΕΣΧΑ, ∆ιυλιστήρια ΠΕΤΡΟΛΑ.
 Αθήνα, βιοµηχανία SOFTEX, ΕΛΣΑ.
 Μήλος, ∆ΕΗ.
 Ολυµπιάδα  Χαλκιδικής, βιοµηχανία Χρυσού.
 Ρεβυθούσα Μέγαρα, υγροποιηµένο φυσικό αέριο.
 Μαρκόπουλο Αττικής (Λατοµείο)
 ΑΓΕΤ Βόλος- Μηλάκι Εύβοιας
 Βιοµηχανική ρύπανση Εύβοιας
 Ιχθυοτροφεία Πόρου και Σκορπονέρια
 Μύκονος
 ΕΛΠΕ (µερτρήσεις Ατµοσφαιρικής Ρύπανσης)





5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Φιλοθέη, Ν. Ιωνία, Ν. Μάκρη, Μύτικας, Βάρη, Κρήτη, Μενίδι, Μεγαλόπολη, Πτολεµαΐδα, Χαλκιδική, Οινόφυτα Ωρωπός, Αργολίδα, Κορινθία, Αν. Αττική

6. ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
Έχει πραγµατοποιήσει εκατοντάδες µετρήσεις στάθµης θορύβου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ
Επειδή πιστεύουµε ότι το οικολογικό πρόβληµα παγκόσµια αλλά και τοπικά στον Ελλαδικό χώρο, πρέπει να αντιµετωπίζεται µε ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι εξυπηρετώντας στενά και βραχυπρόθεσµα την κοµµατική πολιτική κάθε κυβέρνησης που έρχεται στην εξουσία, διακηρύσσουµε ότι:
Καθήκον κάθε Έλληνα και ειδικότερα φορέων που ασχολούνται µε το πρόβληµα αυτό, είναι ο καθορισµός µιας αδέσµευτης και αυτόνοµηςοικολογικής πολιτικής, που θα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, µακριά από οποιαδήποτε κοµµατική εκµετάλλευση.
Γι’ αυτό µε την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλούµε κάθε Έλληνα πολίτη να συµβάλει στη διαµόρφωση και αποτελεσµατικότητα αυτής της  αδέσµευτηςοικολογικής πολιτικής. Ζητάµε την ενεργό συµµετοχή στις οµάδεςεργασίας του ΠΑΚΟΕ.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΕΡΑΣ 
Για την ατµοσφαιρική ρύπανση από την αρχή της λειτουργίας του Κέντρου µας είναι: οι βασικές  πηγές ρύπανσης είναι δύο (βιοµηχανία, αυτοκίνητα). Το ποσοστό συµµετοχής  των πηγών αυτών στη ρύπανση διαφέρει από περιοχή, αλλά και χρονικά από ώρα σε ώρα. ∆ηλαδή σε µια καθαρά αστική περιοχή (Παγκράτι) η ρύπανση τις πρωινές ώρες (7 –11) προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αυτοκίνηση.
Αντίθετα στις περιοχές Ρέντη, Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Μάνδρας η ρύπανση τις ίδιες ώρες προέρχεται από τη βιοµηχανία.


Επιπλέον οι βιοµηχανικές αυτές  περιοχές δέχονται τα αερολύµατα των βιοµηχανιών τις νυχτερινές ώρες (ιδιαίτερα τώρα που υποτίθεται ότι ελέγχεται η παραγωγή τους µόνο τη µέρα).

ΝΕΡΑ
Όσον αφορά το πρόβληµα της ρύπανσης στα νερά (πόσιµααποχετευµένα, θαλασσινά), όπως και παλαιότερα στο Σαρωνικό, Ευβοϊκό και Κορινθιακό,  προβλήµατα ρύπανσης – µόλυνσης γενικά και τοπικά υπήρξαν και υπάρχουν έντονα.
Για το πρόβληµα των µολυσµένων νερών παλαιότερα διατυπώθηκε από  κυβερνητική πηγή η θέση ότι: σε άλλες χώρες κολυµπούν µε χιλιάδες κολοβακτηρίδια και αναφέρθηκαν αριθµοί αρκετά υψηλοί για όρια κολύµβησης σε θαλασσινά νερά και ότι τα δικά µας θαλασσινά νερά του Σαρωνικού είναι πολύ καθαρά.
Η δική µας θέση από τα αποτελέσµατα των αναλύσεων που έγιναν σε πλαζ  του Σαρωνικού, Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου δείχνουν ότι τα θαλασσινά νερά έχουν ρυπανθεί και µολυνθεί και αρκετές πλαζ είναι επικίνδυνες για τη δηµόσια υγεία, βάσει της ελληνικής νοµοθεσίας – που ισχύει ακόµα – (ΕΙΒ/ 221/ 22 – 1 – 65 υγειονοµική διάταξη αλλά και της οδηγίας  2006/7 ΕΚ  Της Ε.Ε.).
Ακόµα κι αν έπειτα από τις τόσες πολλές πιέσεις, όλα αυτά τα χρόνια, προς τις
κυβερνήσεις, άρχισε να λειτουργεί η Ψυτάλλεια  για τον καθαρισµό των λυµάτων που ρίχνονταν  στο Σαρωνικό,  δυστυχώς αυτή η θεραπεία δεν έχει κανένα σοβαρό αποτέλεσµα αφού η βλάβη αφέθηκε να γίνει µη αναστρέψιµη από την αδιαφορία των κρατούντων  τριάντα ολόκληρα χρόνια.
Οι γαλάζιες σηµαίες µπορεί να δίνονται αυθαίρετα για λόγους «δήθεν» τουριστικής ανάπτυξης   σε παραλίες που « οι ιδιοκτήτες τους » πληρώνουν τον φορέα που τις χορηγεί  δηλαδή( Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει). 
Με αποτελέσµατα του κρατικού µηχανισµού της περασµένης χρονιάς, γενικά οι ακτές είναι απροστάτευτες και που όποιος θέλει αφήνει  µολυσµένα λύµατα, σκουπίδια και µπάζα
Πώς θα αντιµετωπίσουµε αυτό το πρόβληµαΠοια είναι η πολιτική της κυβέρνησης και γιατί δεν δίνονται περισσότερες αρµοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και «ανεξάρτητους»  φορείς για  να µπορέσουν να προλάβουν την ανεξέλεγκτη καταστροφή;


ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Την προχειρότητα των µέτρων – πειραµάτων µε τα οποία αντιµετωπίζεται το χρόνια οξυµένο πρόβληµα της ατµοσφαιρικήςρύπανσης της Αθήνας και που τελικά µε βασικούς υπαίτιους τις βιοµηχανίες, το κύκλωµα των καυσίµων και  µε ευθύνη του δηµιουργούτου χωροταξικού χάους, τις επιπτώσεις του οποίου  τις πληρώνει ο λαός της Αθήνας που ταλαιπωρείται στις ουρές  και το κέντρο που πλήττεται από αυτά τα µέτρα – ηµίµετρα. Γιατί το φωτοχηµικό νέφος δεν φεύγει µε αγιαστούρες και µαγικά ραβδάκια ή µαγικές συνταγές κύριοι…της όποιας εξουσίας.
Την  µη αντικειµενική ενηµέρωση για τα προβλήµατα αυτά απ’ όλους τους φορείς που ασχολούνται. Σηµειώνουµε ότι επανειληµµένα έχουν σταλεί δελτία τύπου του ΠΑΚΟΕ για διάφορα προβλήµατα ρύπανσης και δεν ανακοινώνονται καθόλου, εξαιτίας των διαπλεκοµένων εκδότες – διαφηµιστές διάφοροι αλλά και εταιρείες (ΕΛΠΕ και άλλες).
Τη λαθεµένη πολιτική στο καυτό πρόβληµα των µολυσµένων ακτών. Σηµειώνουµε  εδώ ότι καταγγελίες που έχουν γίνει στο ΠΑΚΟΕ για διάφορες παθήσεις, αναφέρονται στα µολυσµένα νερά του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού. Αλλά για το ίδιο θέµα αναφερόµαστε και στις  εκθέσεις του  ΠΕΡΠΑ που αναφέρουν ότι ο Σαρωνικός τη θερινή περίοδο δεν έχει καθόλου διαλυµένο  οξυγόνο και θεωρείται νεκρός.
Την πλήρη αδιαφορία για το θέµα της ηχορύπανσης (θορύβου) και της ηλεκτροµαγνητικής ακτινοβολίας για το οποίο θα κηρύξουµεσταυροφορία.
Την σηµερινή εικόνα του ΥΠΕΚΑ, σχετικά µε την αντιµετώπιση των προβληµάτων στη σήραγγα του Υµηττού, στην Χαλκιδική µε την ELdorando, στο Σχοινιά, στις ιχθυοκαλλιέργειες,  στην Εγνατία Οδό, στην Παραλιακή Λεωφόρο τα έργα που καταστρέφουν το περιβάλλον, που στο πέρασµά τους δεν αφήνουν δέντρο όρθιο και που µε την τσιµεντένια τους  θωράκιση  σκλαβώνουν το  φυσικό µας περιβάλλον.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ
Τη δηµιουργία ερευνητικών προγραµµάτων στους τοµείς ΑΕΡΑΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ – ΝΕΡΑ και εθελοντικών οµάδων εργασίας για την υλοποίηση αυτών των προγραµµάτων.
Τέλος πιστεύουµε ότι στην Ελλάδα το πρόβληµα της υποβάθµισης του περιβάλλοντος, είναι Εθνική υπόθεση και ενδιαφέρει κάθε Έλληνα πολίτη
Στο σηµείο αυτό διατυπώνουµε την εξής θέση: 
Η συνειδητοποίηση του προβλήµατος είναι αντιστρόφως ανάλογη της ευθύνης των πολιτών. ∆ηλαδή όσο µεγαλύτερη ευθύνη έχει για το πρόβληµα ο πολίτης τόσο λιγότερο συνειδητοποιείται και οργανώνεται για τη λύση του.
Γι’ αυτό καλούµε κάθε Έλληνα πολίτη να βοηθήσει ενεργά στις προσπάθειες που γίνονται για τη λύση των προβληµάτωνεντασσόµενος στις οµάδες εργασίας του ΠΑΚΟΕ
Στην µακρόχρονη πορεία του το ΠΑ.Κ.Ο.Ε ανέπτυξε διεθνείς σχέσεις µε ινστιτούτα και οργανισµούς όπως οι EPAGSFNAUMANNBBC. Επίσης είναι µέλος των UNEPECOROPAIUCN και IFOAM για την καλύτερη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος και διαθέτει ιδιόκτητα πιστοποιηµένα χηµικά – µικροβιολογικά εργαστήρια.
Η επίµονη και ουσιαστική παρουσία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε στα διάφορα περιβαλλοντικά θέµατα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε Εθνικό επίπεδο και έχει σαν συνέπεια να θεωρείται ένας από τους σοβαρότερους και ανεξάρτητους φορείς στον τοµέα του περιβάλλοντος.
Αυτό επιβεβαιώνεται από την επισκεψιµότητα της ιστοσελίδας του ΠΑΚΟΕ (εβδοµαδιαίος αριθµός επισκεπτών 97.227 άτοµα) τον Μάρτιο του 2016.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ
Ο Πρόεδρος                               Ο Αντιπρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας 
Παναγιώτης Χριστοδουλάκης    Μανώλης Μπαχλιτζανάκης     Κων/νος Σολδάτος
Πανεπιστημιακός                       Δημοσιογράφος                      Ιατρός












ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΩΝ (6-7/6/2017) ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 5η ΙΟΥΝΙΟΥ 
(Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10πμ έως 10μμ.


Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

1000-2200          Λειτουργία έξι (6) περιπτέρων 
                     (εργαστηριακών μετρήσεων παραμέτρων
                      νερού, πρώτων βοηθειών για το καλοκαίρι, 
                      ενημέρωση για τα ναρκωτικά, φύτευση
                      παρτεριών από μαθητές,  ζωγραφιές και 
                      έντυπο υλικό, γραμματεία)

1700-1730          Έναρξη των εκδηλώσεων από τον
                      Αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος,                
                      Κύριο Σωκράτη Φάμελλο και τον Δήμαρχο
                      Αθηναίων, Κύριο Γεώργιο Καμίνη και 
                      χαιρετισμούς από εκπρόσωπο της Νέας 
                      Δημοκρατίας, και εκπροσώπους άλλων  
                      κομμάτων και φορέων.       

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συντονιστής: Μανώλης Μπαχλιτζανάκης, Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ





1730-1745          ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 
                      ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                      Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός 
                      Περιβάλλοντος

1745-1800          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΟΥΤΟΠΙΑ Ή 
                      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
                      Φώτης Κουβέλης, Δικηγόρος,Πρώην
                      Υπουργός
1800-1815          ΠΡΑΣΙΝΟ Ή ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ
                      ΑΘΗΝΑ;ΔΙΑΛΕΞΤΕ!  
                      Γιώργος Αποστολόπουλος, Πρώην
                      Αντιδήμαρχος Αθηναίων
1815-1830               ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                      Νίκος Διαλυνάς, Δικηγόρος
1830-1845           Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ      
                      ΥΓΕΙΑ
                      Ηλίας Αλεξάνδρου, Νομικός Σύμβουλος του 
                      ΠΑΚΟΕ
1845-1900          Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ
                      ΕΛΛΑΔΑ.
                      Φλωρίτα Γερασιμίδου, εκπρόσωπος της 
                      οργάνωσης «Για ένα κόσμο χωρίς
                      ναρκωτικά στην Ελλάδα»

1900-2200          Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα 


Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

1000-2200          Λειτουργία έξι περιπτέρων (εργαστηριακών
                      μετρήσεων παραμέτρων νερού, πρώτων
                      βοηθειών για το καλοκαίρι, ενημέρωση
                      για τα ναρκωτικά, φύτευση παρτεριών
                      από μαθητές,  ζωγραφιές και έντυπο υλικό)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συντονιστής: Μύρωνας Φασουλάκης, Καρδιοχειρουργός

1700-1715         ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                     Ευστράτιος Καλογήρου, Χημικός Μηχανικός
1715-1730         ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ
                     ΕΛΛΑΔΑ
                     Ιάκωβος Γκανούλης, Ειδικός Γραμματέας
                     Υδάτων
1730-1745         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
                     Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Ιατρός
1745-1800        ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑ-
                     ΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
                     Μύρων Φασουλάκης, Καρδιοχειρουργός
1800-1815         ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
                     ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                     Βασίλης Τσολακίδης, Πρόεδρος του ΚΑΠΕ
1815-1830         ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                     Στέλιος Λογοθέτης, Χημικός Μηχανικός
1830-1845         ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
                     Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος του 
                     ΠΑΚΟΕ

1900-2200         Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα

Σημείωση: Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει υβριδικό αυτοκίνητο με καύσιμο το φυσικό αέριο, το οποίο στο τέλος των εκδηλώσεων θα κληρωθεί.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΚΟΕ: Ημέρα Ντροπής και όχι Γιορτής η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Rating: 5 Reviewed By: atia
Scroll to Top