του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Σε μια εποχή που ο κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει, έχει στην κυριολεξία στραγγίξει ό,τι έχει και δεν έχει για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των οφειλών σε Ταμεία, οργανισμούς, εφορία, κλπ που τελειωμό δεν έχουν, η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει μια εικόνα απαράδεκτη.
Κάνει προσπάθεια να μαζέψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς όμως να έχει προβλέψει πώς να κάνει πιο εύκολη την ζωή σε όλο αυτό τον κόσμο που προσέρχεται στα ταμεία της για να κάνει ρύθμιση.
Συγκεκριμένα τυπώνει σελίδες με τις δόσεις που πρόκειται να πληρώσουν, ανάλογα με την ρύθμιση, οι καταναλωτές αλλά ο αριθμός παραστατικού που θα χρησιμοποιεί για πληρωμή σε τράπεζες είναι λάθος.
Ώρες ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές να προσπαθούν να περάσουν τον 16εξαψήφιο αριθμό που αναγράφονται στα χαρτιά της ρύθμισης της ΕΥΠΑΠ χωρίς αποτέλεσμα. Αναγκαστικά πρέπει να ξαναστηθούν στις τεράστιες ουρές για να περιμένουν από 1 έως και 3 ώρες για να σου πουν οι υπάλληλοι ότι το νούμερο που αναγράφεται είναι λάθος και δεν είναι 16ψήφιο αλλά 18ψήφιο και ότι φταίνε οι τράπεζες!!!
Οι τράπεζες δηλαδή δεν είχαν τι να κάνουν και έδωσαν 18 ψηφιους αριθμούς στην ΕΥΔΑΠ, που αντιστοιχούν στα παραστατικά της. Είναι βέβαια απαράδεκτο οργανισμοί που χρησιμοποιούν μηχανογραφικά συστήματα, να χρησιμοποιούν 18 ψηφία για να αντιστοιχίσουν ένα παραστατικό. Μάλιστα στην περίπτωση που θες να το περάσεις μεσω e-banking τότε σε υποχρεώνουν να περάσεις - σωστά 18 ψηφία που θα πρέπει να τα δεις με φακό προκειμένου να τα αναγνωρίσει το σύστημα της τράπεζας. Πώς γίνεται εταιρείες με εξίσου πολλούς πελάτες να κάνουν την ίδια δουλειά με 6 ή 7 ψηφία; Τι πιο απλό να βάζεις τον αριθμό παροχής που είναι επταψήφιο και να πληρώνεις;
Αλλά το αλαλούμ δεν περιορίζεται εκεί. Αν πάρεις στο 1022 της ΕΥΔΑΠ, που σε προτρέπουν να πάρεις για να σε εξυπηρετήσουν (προφανώς είναι call center) οι υπάλληλοι σου λένε θα ενημερώσουμε το Τοπικό Κατάστημα της ΕΥΔΑΠ που ανήκετε και θα σας πάρουν τηλέφωνο. Αλλά τηλέφωνο δεν παίρνει κανείς. Και σε αναγκάζουν τελικά να ξαναπάρεις και πάλι γίνεται το ίδιο, τηλέφωνο δεν παίρνει κανείς.
Τέλος μετά από την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί καταλήγεις να πας στο ταμείο να πληρώσεις. Και σου λένε το εκπληκτικό "ληξιπρόθεσμες οφειλές ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ"!!!. Καταπληκτικό το κράτος σε υποχρεώνει να πληρώνεις τα πάντα ηλεκτρονικά αλλά μια ΔΕΚΟ δεν δέχεται κάρτα αλλά μετρητά. Αλήθεια αυτές οι πληρωμές που γίνονται με μετρητά πιάνονται για το αφορολόγητο;
Μάλιστα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι είναι αδιανόητο, το να θέλει κάποιος να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ, όσο μπορεί, έναντι, γιατί τόσα του έχουν μείνει μετά από την υπέρμετρη φορολόγηση τις πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να παρακολουθεί γιατί έτσι θέλει. Όμως δεν μπορεί. 'Η ό,τι λέει ο λογαριασμός ή η δόση ή τίποτα. Απίθανο. Μια ρύθμιση στα μηχανογραφικά συστήματα είναι όλα αυτά για να κάνουν λίγο πιο εύκολη την ζωή των καταναλωτών τους αλλά και των υπαλλήλων τους, που καθημερινά για τόσο απλά θέματα ταλαιπωρούνται να εξυπηρετούν καταναλωτές που ψάχνουν να βγάλουν άκρη από όλο αυτό το παράλογο.
Όμως από την άλλη η ΕΥΔΑΠ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία app για έξυπνα κινητά για να μπορείς να ενημερώνεις για βλάβες. Καλή η προσπάθεια αλλά πρώτα φτιάχνεις τα βασικά και μετά πετάς λεφτά για να κάνεις τα πράγματα καλύτερα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου