Συγγραφέας: Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος
Όταν ο τοκετός γίνεται στο σπίτι, υπάρχουν 10πλασιες πιθανότητες το εμβρύου να παρουσιάσει μηδενικό Apgar score, συγκριτικά με τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Νοσοκομείο. Η βαθμολόγηση κατά Apgar αξιολογεί την κατάσταση του βρέφους κατά τη γέννησή του. Το μέγιστο συνολικό σκορ είναι το 10. Ερμηνεία της βαθμολόγησης: 7 έως 10, καλή μέχρι τέλεια· 4 έως 6, μέτρια· μικρότερη από 4, κακή κατάσταση. Η μελέτη περιλαμβάνει περίπου 14.000.000 γεννήσεις από τελειόμηνες κυήσεις, που έγιναν μεταξύ 2007 και 2010. Ειδικότερα για τις πρωτοτόκες γυναίκες ο κίνδυνος αυτός είναι 14πλασιος!!!
Η μελέτη αυτή, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων, βρήκε επίσης ότι τα βρέφη αυτά έχουν επίσης 4πλασιο κίνδυνο να εμφανίσουν σπασμούς και σοβαρού βαθμού νευρολογικές διαταραχές.
Οι ερευνητές αποδίδουν τους θανάτους και αυτά τα νευρολογικά προβλήματα στο γεγονός ότι όταν ο τοκετός γίνεται στο σπίτι, δεν υπάρχουν όλα τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστούν επείγουσες καταστάσεις.Η μελέτη αυτή έρχεται να ανατρέψει παλαιότερες μελέτες που υποστήριζαν τον τοκετό στο σπίτι, όπως την Βρετανική και την Ολλανδική μελέτη. Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη αυτή δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει ότι ο τοκετός στο σπίτι κρύβει σοβαρότατους κινδύνους, κυρίως για την υγεία του μωρού και ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε όλες τις εγκύους που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο πριν πάρουν την απόφαση τους. http://drchristopoulos.wordpress.com/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου