728x90 AdSpace

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του.

Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την ευθύνη 34μελούς επιστημονικής επιτροπής, περισσότεροι από 150 κορυφαίοι ομιλητές θα αναδείξουν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται ήδη στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της Ιατρικής, όπως η Ογκολογία, η Ρομποτική Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Επεμβατική Καρδιολογία, η Νευρολογία και η Νευροχειρουργική, η Παθολογία, η Κοσμητική Ιατρική, η Γυναικολογία και η Παιδιατρική, ενώ θα παρουσιαστεί και η επιστημονική συνεργασία του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Yale.

«Εδώ και 32 χρόνια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά και στρατηγικά στην επιστημονική πρωτοπορία και την τεχνολογία αιχμής, με σκοπό να ανεβάζει διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Στην κρίση, απαντάμε με επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έμφαση στην καινοτομία. Ενδεικτικά, την περίοδο 2010-2015, οι επενδύσεις μας σε νέο εξοπλισμό και νέα εξειδικευμένα τμήματα, ορισμένα από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα, έφτασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα αναδεικνύοντας τη χώρα ως κορυφαίο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, μέσα από συντεταγμένες ενέργειες, συμβάλουμε στην αναβάθμιση του κλάδου και εντέλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του AMLI, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Yale School of Medicine, Διευθυντής του Athens Heart Center στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: «Στο πεδίο των καρδιακών αρρυθμιών θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από την κλινική μας, που διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Ελλάδα, και αφορούν στη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής με κρυοπηξία. Επίσης, θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από την πρωτοποριακή εμφύτευση νέου τύπου βηματοδοτών micra, χωρίς ηλεκτρόδια, και την εμφύτευση νέου τύπου απινιδωτών. Αντίστοιχα, στο πεδίο των βαλβιδικών παθήσεων της καρδιάς θα παρουσιαστούν νέες μέθοδοι εμφύτευσης βαλβίδων με καθετήρες (TAVI) και νέες θεραπείες συγγενών παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ στο πεδίο της Καρδιοχειρουργικής θα παρουσιαστούν στοιχεία από τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Ελλάδα, στους οποίους έχουν γίνει επεμβάσεις by-pass με πάλλουσα καρδιά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Τέλος, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά παγκοσμίως πρόδρομα, ερευνητικά στοιχεία από μία νέου τύπου συσκευή υποβοήθησης της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία δεν χρησιμοποιεί εξωτερική ενέργεια αλλά ενέργεια από το αναπνευστικό σύστημα του ίδιου του ασθενή. Η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Για τις πρωτοποριακές επεμβάσεις που εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία η ομάδα της Ρομποτικής Χειρουργικής, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Adjunct Professor of Surgery στο Ohio State University, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τόνισε. «Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μίας τομής (single site robotic cholocystectomy) σε έγκυο 31 εβδομάδων, που είναι και η πρώτη διεθνώς για τη συγκεκριμένη φάση της εγκυμοσύνης. Θα αναφερθούμε επίσης στις ρομποτικές επεμβάσεις αντιμετώπισης της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και της διαφραγματοκήλης, οι οποίες δίνουν τέλεια λύση στους χρονίως πάσχοντες.  Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη ρομποτική χειρουργική για επεμβάσεις στο στομάχι, στο παχύ και στο λεπτό έντερο, που αφορούν καλοήθεις και κακοήθεις όγκους, καθώς και τη ρομποτική αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης και της “κήλης των αθλητών” (σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών), δύο τεχνικές που έχουν εφαρμοστεί διεθνώς για πρώτη φορά από την ομάδα μας. Οι ρομποτικές επεμβάσεις είναι αναίμακτες, γενικά ανώδυνες, προσφέρουν ταχεία ανάρρωση, δε δημιουργούν συμφύσεις και πραγματοποιούνται με αεροδιαστημική τεχνολογία, η οποία περιορίζει στο ελάχιστο τις πιθανότητες επιπλοκών».

Ο Δρ. Νικόλαος Μποντόζογλου, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, υπογράμμισε: «Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών απέκτησε τον πρώτο πολυτομικό αξονικό τομογράφο στην Ελλάδα και σύντομα θα εγκαταστήσει τον πρώτο πολυτομικό μαγνητικό τομογράφο. Ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας με την πλούσια επιστημονική τεχνογνωσία, είχε σαν αποτέλεσμα την πρώτη στην Ελλάδα κλινική εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων, όπως η αξονική κολονογραφία η οποία αντικαθιστά την κολονοσκόπηση, η μαγνητική εντερόκλυση και η αναίμακτη αγγειογραφία. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ήταν από τα πρώτα κέντρα στον κόσμο όπου εφαρμόστηκε η αξονική στεφανιογραφία, ενώ είναι σήμερα πρωτοπόρο σε διαγνωστικές μεθόδους πρόληψης, όπως η ταχεία μαγνητική μαστογραφία, η μαγνητική τομογραφία του προστάτη και η low dose αξονική τομογραφία θώρακα για την πρώιμη ανακαλύψη του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα αντίστοιχα, με σκοπό την ίαση».

Ο Δρ. Παντελής Νικολάου, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής – Αθλητικών Κακώσεων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, επεσήμανε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εφαρμόστηκαν καινοτομίες σε πολλούς τομείς της Ορθοπεδικής, όπως οι αθλητικές κακώσεις, οι παθήσεις της άκρας χείρας, η μικροχειρουργική, οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και οι εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μας προσέφερε τη μοναδική δυνατότητα να εφαρμόσουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους απεικόνισης στον τομέα της διάγνωσης και όλες τις σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής αποκατάστασης, τόσο σε οξείες όσο και σε χρόνιες παθήσεις του μυοσκελετικού. Έτσι, είμαστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφαρμόσαμε την ενδοσκοπική χειρουργική των αρθρώσεων (αρθροσκόπηση), τόσο στο γόνατο όσο και στις άλλες αρθρώσεις (ώμος, ποδοκνημική, αγκώνας, πηχεοκαρπική, ισχίο), ενώ χρησιμοποιούμε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για το ισχίο, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή τεχνολογία. Τέλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει την δυνατότητα συνεχούς εκπαίδευσης, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους τομείς της Ορθοπεδικής». 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί κέντρο αναφοράς και προορισμό Ιατρικού Τουρισμού για εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς πλέον έρχονται στη χώρα μας ζευγάρια από 30 χώρες του κόσμου (π.χ. ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία, Καναδάς). Αυτό οφείλεται στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρα μας, στην υπερσύγχρονη τεχνολογία καθώς και στο χαμηλότερο κόστος. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει τεχνικές που απαγορεύονται σε άλλες χώρες, όπως η ανώνυμη δωρεά ωαρίων (συνήθως είναι επώνυμη στο εξωτερικό) και η παρένθετη μητρότητα. Σαν αποτέλεσμα, η Ελλάδα καθιερώνεται διεθνώς ως προορισμός για αυτές τις υπηρεσίες, γεγονός στις οποίο έχει συμβάλλει καταλυτικά ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μέσα από τις συντεταγμένες ενέργειες Ιατρικού Τουρισμού».

Τέλος, ο Δρ. Αντώνιος Πλουμίδης, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής & Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας – Ανδρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε: «Στον καρκίνο του προστάτη, η πρώιμη διάγνωση σε συνδυασμό με την ακρίβεια της ρομποτικής χειρουργικής, έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία, προσφέροντας οριστική επίλυση του προβλήματος, με σεβασμό στην εγκράτεια και τη στυτική λειτουργία. Παράλληλα, στο νεφροκυτταρικό καρκίνο, η δυνατότητα αφαίρεσης μόνο του όγκου εξασφαλίζει τη διατήρηση του νεφρού. Η ελάχιστη απώλεια αίματος, η μονοήμερη νοσηλεία, η γρήγορη επάνοδος του ασθενή και η ελάχιστη ανάγκη για αναλγησία, είναι μερικά από τα επιβεβαιωμένα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής. Η δεκαετής πλέον εμπειρία της κλινικής μας και η συνεργασία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με κέντρα του εξωτερικού, επιτρέπει την διαμόρφωση των εξελίξεων στο χώρο της ρομποτικής Ουρολογίας στην Ελλάδα και Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά νέα στοιχεία από τη μεγάλη και διεθνώς αναγνωρισμένη επιδημιολογική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία, η οποία συγκατελέγεται στις περιοχές με τους μακροβιότερους κατοίκους στον κόσμο. Πρόδρομα στοιχεία από το γονιδιακό υπόστρωμα των υπερηλίκων της Ικαρίας καταδεικνύουν διαφοροποίηση ως προς τα άκρα των χρωμοσωμάτων, τα τελομερή, τα οποία συνδέονται με τη μακροβιότητα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύνεδροι θα λάβουν έως και 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME-CPD από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME UEMS. Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση φαρμακευτικών και μη προϊόντων, ανοικτή σε όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amli2016.com


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών Rating: 5 Reviewed By: atia
Scroll to Top