Άκου την καρδιά σου
Είσαι σίγουρος ότι δεν σε αφορά η κολπική μαρμαρυγή;
Κι όμως πρόκειται για μια ασθένεια που στην Ελλάδα αφορά περισσότερους απο 200.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Πλέον υπάρχουν τρόποι για να τη θεραπεύσεις οριστικά και να πάψει να σε αποσπά, από τη δουλειά, την οικογένεια και τη ζωή σου.
Την Κυριακή 26 Ioυνίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι κορυφαίοι επιστήμονες στο χώρο της κολπικής μαρμαρυγής θα παρουσιάσουν τα μυστικά που ξεκλειδώνουν τον γρίφο της νόσου.
Ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης και οι ειδικοί της κολπικής μαρμαρυγής μέσα από κατανοητές ομιλίες και επεξηγηματικά γραφικά θα σε ενημερώσουν για όλες τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της νόσου.
Σε περιμένουμε σ’ ένα ραντεβού που μπορεί ν’ αλλάξει την καθημερινότητά σου και τη ζωή σου...
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
EΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ
Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;
Η κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ) αποτελεί τη συχνότερη καρδιακή αρρυθμία. Η αρρυθμία αποτελεί πρόβλημα που σχετίζεται με το ρυθμό ή τη συχνότητα της καρδιακής λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια μιας αρρυθμίας η καρδιά μπορεί να συστέλλεται πολύ γρήγορα ή πολύ αργά ή με έναν άρρυθμο ακανόνιστο τρόπο.
Η κολπική μαρμαρυγή εμφανίζεται όταν η ηλεκτρική δραστηριότητα που διεγείρει τους κόλπους της καρδιάς γίνει πολύ γρήγορη, ακανόνιστη και χαοτική με αποτέλεσμα ο μυς των κόλπων της καρδιάς (κολπικό μυοκάρδιο) αντί να συστέλλεται οργανωμένα και να προωθεί το αίμα στις κοιλίες, συστέλλεται περιοχικά και ακανόνιστα κάτι που ονομάζεται ινιδισμός ή μαρμαρυγή των κόλπων.
Στην κολπική μαρμαρυγή το αίμα λιμνάζει στους κόλπους της καρδιάς (δεξιός και αριστερός κόλπος) και δεν αντλείται ενεργητικά στις κοιλίες της καρδιάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τη μια πλευρά οι κόλποι και οι κοιλίες να μην συνεργάζονται φυσιολογικά στην άντληση του αίματος προς την κυκλοφορία του οργανισμού και από την άλλη πλευρά να αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων στο λιμνάζον αίμα των κόλπων.
Οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή μπορεί να έχουν από ελάχιστα έως πολύ σημαντικά ενοχλήματα. Ακόμα όμως και σε ασθενείς ασυμπτωματικούς ο κίνδυνος θρομβοεμβολικού επεισοδίου αυξάνεται.
Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να εμφανίζεται σπάνια σε έναν ασθενή ή να υποτροπιάζει σε μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Κάποιες φορές η διάρκειά της είναι μικρή ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαρκεί περισσότερο ή και εγκαθίσταται μονίμως."
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
- Με το Μετρό, δύο λεπτά από την ομώνυμη στάση μέχρι την είσοδο του Μεγάρου
- Με Λεωφορείο, μπροστά από το Μέγαρο περνούν τα: Ε14, Χ14, Α5, 550
- Με Τρόλεϊ, μπροστά από το Μέγαρο κάνουν στάση τα: 13, 12, 10, 3
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου