728x90 AdSpace

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τι προσέχουμε στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού για να έχουμε την υγεία μας


Επιμέλεια Κική Τσεκούραmedlabnews.gr

H προετοιμασία του γιορτινού Πασχαλινού γεύματος απαιτεί μεγάλη προσοχή, στην συντήρηση και στο μαγείρεμα των διαφορετικών πιάτων προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες με την υγεία, των όσων τα φάνε. Τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που καταγράφονται τις μέρες μετά την Ανάσταση είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές και φυσικά ακολουθεί η δυσπεψία.


  • Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείοσε θερμοκρασία κάτω των +7ο βαθμών Κελσίου.
  • Τα σπλάχνα (συκώτινεφροίκαρδιάπνεύμονεςνα μη φέρουν στην επιφάνειά τους κύστες και οζίδια.
  • Τα σπλάχνα είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίεςεκτός ψυγείουδιατηρούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σε θερμοκρασίες κάτω των +4ο βαθμών Κελσίου.
  • Να πλένετε και να μαγειρεύετε το κρέας επαρκώςχωρίς προσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών και άλατος.
  • Να πλένετε καλά τα χέρια σαςπριν και μετά το μαγείρευμα
  • Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.
  • Τα αυγά τα οποία θα προμηθευτούμε θα πρέπει να έχουν φλοιό λείο και χωρίς κηλίδεςευχάριστη οσμή και γεύσηκαι όταν κινηθεί με τα χέρια το εσωτερικό του αυγού να παραμένει ακίνητοΔεν αγοράζουμε αυγά με σπασμένο ή ακάθαρτο κέλυφος.
  • Τα αυγά συντηρούνται στις αυγοθήκες του ψυγείουχωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμαΤα αυγά δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείοδιότι με το πλύσιμο αφαιρείται η εξωτερική μεμβράνη τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τουςκατά το χρόνο συντήρησης.
  • Απαιτείται καλό βράσιμο ή ψήσιμο.
  • Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.
  • Όταν το καθαρίζουμε το αυγό αν διαπιστώσουμε ξινή γεύσηδυσάρεστη ή ασυνήθιστη μυρωδιάτο ασπράδι είναι χρωματισμένο πρέπει να το πετάξουμε.
  • Προσοχή στα σοκολατένια αυγάΔιαβάστε την ετικέτα για να διαπιστώσετε αν είναι αληθινή σοκολάτα ή απομίμηση της και φυσικά την ημερομηνία λήξης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι προσέχουμε στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού για να έχουμε την υγεία μας Rating: 5 Reviewed By: atia
Scroll to Top